Siirry pääsisältöön
raseborgs stad
Koti » Ajankohtaista » Avoin työpaikka: arkeologi

Avoin työpaikka: arkeologi

Länsi-Uudenmaan museo toimii arkeologisen kulttuuriperinnön asiantuntijana alueella, joka kattaa kahdeksan kaupunkia ja kuntaa Länsi-Uudellamaalla.

Arkeologimme ottaa yhteistyössä museon rakennustutkijan kanssa lausunnoin kantaa maan- ja metsänkäyttöhankkeisiin, osallistuu viranomaisneuvotteluihin sekä tekee kohteiden maastotarkastuksia ja valvontaa. Museomme arkeologit antavat ohjausta ja neuvontaa arkeologiseen kulttuuriperintöön liittyvissä kysymyksissä kaupungeille, kunnille, yrityksille, konsulteille sekä yksityishenkilöille. Adoptoi Monumentti -toiminnan myötä olemme yhteydessä yhdistyksiin, olemme toteuttaneet arkeologiaan ja metallinetsintään liittyvää koulutusta yleisölle sekä järjestäneet arkeologiaan liittyviä yleisöseminaareja. Museo ohjaa ja valvoo valtion myöntämien muinaisjäännösalueiden hoitoavustusten käyttöä.

Länsi-Uudenmaan museon arkeologina otat kantaa maan- ja metsänkäyttöhankkeisiin kirjoittamalla lausuntoja sekä ruotsiksi että suomeksi. Käsittelet ILPPARI-ilmoituksia ja teet kohteiden maastotarkastuksia. Päivittäisessä työssäsi käytät Museoviraston muinaisjäännösrekisteriä ja museon omaa kulttuuriympäristötiedon hallintaohjelmaa MIPiä, jossa olevia tietoja myös täydennät ja ylläpidät. Toimit päivittäin yhteistyössä museon toisen arkeologin kanssa ja osallistut museon alueellisen tiimin työhön sekä tarvittaessa myös museon muuhun työhön.

Tehtävän kelpoisuusvaatimus

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto pääaineena arkeologia. Työn menestykselliseen hoitamiseen vaaditaan erinomaista osaamista yhdestä kotimaisesta kielestä ja hyvää osaamista toisesta sekä alan vaatimaa tietoteknistä osaamista. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus ovat edellytyksiä tehtävän hoidolle.

Arvostamme, jos sinulla on

Arvostamme työkokemusta vastaavista asiantuntijatehtävistä sekä GIS-ohjelmistoista, Länsi-Uudenmaan arkeologisen kulttuuriperinnön tuntemusta sekä kokemusta itsenäisestä liikkumisesta maastossa.

Länsi-Uudenmaan museon arkeologina sinun tulee olla järjestelmällinen, joustava ja sinulla tulee olla hyvä stressinsietokyky. Sinulla on verkostoitumistaitoja ja kykyä itsensä johtamiseen sekä kokemusta ILPPARISTA ja MIPistä tai muiden kulttuuriympäristöntiedonhallintajärjestelmien käytöstä.

Arkeologin tehtävä on vakinainen. Työhön voi sisältyä tarvittaessa sekä ilta- että viikonlopputyötä. Koeaika 6 kk.

Palkkaus KVTES, tehtäväkohtainen palkka 3443,31 €. Työaika on virastotyöaika 36,25 h/viikko. Tarjoamme lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietuja (ePassi). Raaseporin kaupunki on savuton työpaikka. Tehtävään valitun on ennen työn aloittamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Työhaastattelut ovat viikoilla 32-33 (torstai 8.8, perjantai 9.8, tiistai 13.8, keskiviikko 14.8) Kokoelmakeskus Leirassa, Teollisuuskatu 8, 10600 Tammisaari.

Yhteystietomme

Koskien työpaikkaa yleisesti: Museonjohtaja Lassi Patokorpi, 019-2892501 (puhelinaika: 25.7. klo 10-11 ja 30.7. klo 13-14). Muina aikoina s-posti: lassi.patokorpi@raseborg.fi
Koskien arkeologin tehtävää: Tutkija Lotta Friberg, 019-2892505 (puhelinaika 25.6. klo 13-14 ja 4.7. klo 10-11). Muina aikoina s-posti: lotta.friberg@raseborg.fi

Haku Kuntarekryn kautta.

Jaa

Lue myös

Tule meille töihin!

Sijaisia museon asiakaspalveluun Oletko kiinnostunut työskentelemään Raaseporin uusimmassa ja kuumimmassa kulttuurikohteessa? Etsimme innokkaita ja palvelualttiita henkilöitä työskentelemään tarpeen tullen Chappen ja Raaseporin museon asiakaspalvelussa.

Lue lisää
Vy över Ekenäs med museigården och chappe i förgrunden.

Pidemmät aukioloajat keskiviikkoisin!

Olemme keskiviikkoisin avoinna klo 20 saakka . Tervetuloa! MaanantaiSuljettuTiistai11-17Keskiviikko11-20 Torstai11-17Perjantai11-17Lauantai11-17Sunnuntai11-17

Lue lisää

Raaseporin uusi olohuone

Me Raaseporin museossa olemme todella ylpeitä voidessamme kutsua sinut uuteen museoloungeen! Raaseporin museo lanseeraa vuosina 2023–2024 tiloissaan uuden näyttelykonseptin nimeltä museolounge.

Lue lisää