Siirry pääsisältöön
Koti » Kokoelmakeskus » Hyvä tietää!

Hyvä tietää!

Hyvä tietää  

Kokoelmakeskus Leirassa pääset tutustumaan Hangon, Raaseporin, Fiskarin, Lohjan, Vihdin ja Karkkilan museoiden kulissien takana oleviin esinekokoelmiin (n. 100 000 esinettä). Valokuvia, tekstiilejä ja arkistomateriaalia ei opastuksen aikana valitettavasti pääse näkemään. 

Tiesitkö, että suurin kokoelmakeskuksessa säilytettävä esine on 1960-luvulta peräisin oleva kirjastoauto? Kirjastoauto on osa Lohjan museon kokoelmia.

Kokoelmakeskuksessa toimii myös tekstiilikonservointiyritys Tupulatäkki Oy, ja kiinteistössä säilyttävät materiaalejaan ja kokoelmiaan myös Raaseporin kaupunki (arkisto ja taide), Christine och Göran Schildts stiftelse -säätiö sekä HUS (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri).


Raaseporin museon museotoimistossa valokuva-amanuenssimme, esinetutkijamme ja näyttelyamanuenssimme auttavat lahjoituksiin, kokoelmiin ja näyttelyihin liittyvissä kysymyksissä. Kanslistimme auttaa mielellään, jos haluat vierailla käsikirjastossamme.
Alueellisen vastuumuseon, Länsi-Uudenmaan museon, tiimi koostuu arkeologista, rakennustutkijasta, korjausrakentamisen asiantuntijasta sekä alueellisesta tutkijasta, jotka voivat antaa ohjausta omiin alueisiinsa liittyvissä asioissa.