Siirry pääsisältöön
Koti » Ajankohtaista » Kulttuurilenkki pimeänä viikonloppuna, lauantaina 28.10. klo 11–17

Kulttuurilenkki pimeänä viikonloppuna, lauantaina 28.10. klo 11–17

Galleria Elverket, Chappe & Raaseporin museo sekä Villa Skeppet järjestävät Tammisaaressa toistuvan Kulttuurilenkki-tapahtuman lauantaina 28.10.2023 klo 11–17. Tapahtuma ajoittuu Raaseporissa ja Hangossa järjestetyn Pimeän viikonlopun ajaksi 27.10.-29.10.2023.
Haluamme kyseisen tapahtuman avulla tarjota vierailijoillemme pientä piristystä arkeen. Tule mukaan ja inspiroidu kanssamme. Tervetuloa!

CHAPPE & RAASEPORIN MUSEO, KUSTAA VAASAN KATU 11
Chappen uusi näyttely CRAFT RITUALS avautuu, chappe.fi

Craft Rituals -näyttely on värikäs mediataideteos, joka vie vierailijat immersiiviseen satumaailmaan. Se on kaikenikäisille tarkoitettu leikkisä audiovisuaalinen kokonaiselämys. Chappen näyttelytilat täyttyvät suurista videoprojisoinneista, joissa on 3D-animoituja osuuksia. Sävelletty musiikki sekä rituaaliset käsityöinstallaatiot ja veistokset luovat oman suggestiivisen maailmankaikkeuden.
Kromosom-tilassa on mahdollisuus kokeilla erilaisia käsitöitä aina näyttelyn ollessa avoinna.
Kulttuurilenkin aikana lauantaina 28.10. klo 12 kävijöillä on myös mahdollisuus osallistua taiteilijatapaamiseen Aia Jüdesin ja hänen tiiminsä kanssa.
Raaseporin museossa voi viikonlopun aikana vierailla museon kahdessa perusnäyttelyssä: Schjerfbeckin Elämä ja taide sekä Kaikkien aikojen Raasepori.

Chappeen ja Raaseporin museoon päivän aikana normaali sisäänpääsymaksu. Taiteilijatapaaminen kuuluu museolipun hintaan.

GALLERIA ELVERKET, KUSTAA VAASAN KATU 11
Jälkiä galleriassa | Drop-in taidetyöpajoja koko perheelle

Kuvataiteilija Cecilia Cissi Hultman ja nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin ovat aikaisemmissa työpajoissaan yhdessä Seminarieskolan 1–2 luokan oppilaiden kanssa jättäneet galleriaan jälkiä ja johtolankoja, jotka tässä työpajassa toimivat lähtöpisteinä uusille teoksille. Etsi erilaiset lähtöpisteet ja valitse minkä parissa haluat työskennellä. Hae sitten inspiraatiota materiaalipöydän antimista ja tee oma teos valitsemasi johtolanka lähtökohtana. Työpajan materiaalina käytämme jokapäiväisiä ja kaikille tuttuja asioita – maalarinteippiä, kuivattuja hedelmiä, kopiopaperia, liimapistooleja, kumilenkkejä, kartonkia, keppejä ja kiviä – jotka osana teosta muuttuvat tärkeiksi ja erityisiksi. Saat mielellään poimia mukaasi oman kepin tai kiven matkalla Elverketiin, ehkä sille löytyy paikka teoksestasi!

Vapaa pääsy. Yleisötyön kuraattori ja näyttelyn O.S.A. R.S.V.P. co-kurattori Kia Orama on paikan päällä inspiroimassa työpajaan ja kertomassa näyttelystä.

VILLA SKEPPET, SNÄCKSUNDINTIE 8
Avaa ovi ystävyyden taloon

Tule ja koe Alvar Aallon arkkitehtuuri ja kirjailijakoti Villa Skeppet. Aalto suunnitteli Villa Skeppetin läheisille ystävilleen, kirjailija Göran Schildtille ja tämän vaimolle Christinelle. Villa Skeppet on pienin ja viimeinen Alvar Aallon suunnitelema asuintalo, ja siinä näkyy ideat ja ratkaisut, joita Aalto kehitti uransa aikana. Ainutlaatuinen tilaisuus vierailla talossa omatoimisesti.

Vapaa pääsy!

Jaa

Lue myös

Tule meille töihin!

Sijaisia museon asiakaspalveluun Haku Kuntarekryn kautta. Oletko kiinnostunut työskentelemään Raaseporin uusimmassa ja kuumimmassa kulttuurikohteessa? Etsimme innokkaita ja palvelualttiita henkilöitä työskentelemään tarpeen tullen Chappen ja Raaseporin museon asiakaspalvelussa.

Lue lisää
Vy över Ekenäs med museigården och chappe i förgrunden.

Museo on auki myös tiistaisin.

Museo on auki myös tiistaisin 31.10 alkaen. MaanantaiSuljettuTiistai11-17Keskiviikko11-20 Torstai11-17Perjantai11-17Lauantai11-17Sunnuntai11-17

Lue lisää
Veturi

Höyryveturit ja pienoismallirakentaminen 1.10.2023 klo 11-13

150 vuotta sitten höyryveturit mullistivat länsiuusimaalaisen maiseman, kun Hanko-Hyvinkää rata valmistui. Suuret kummalliset höyrykoneet, veturit, puskivat eteenpäin maaseudun halki pilvien lailla vetäen perässään kolisevia vaunuja.

Lue lisää

Avoin työpaikka, Intendentti

Länsi-Uudenmaan museo etsii vakituiseen virkaan näyttelyistä ja sisällöistä vastaavaa INTENDENTTIÄ. Oletko kokenut projektipäällikkö ja palat halusta luoda erilaisia puhuttelevia sisältöjä? Haluatko päästä hiomaan timantteja?

Lue lisää