Siirry pääsisältöön
Koti » Ajankohtaista » Uuden taidemuseorakennuksen rakentaminen Raaseporiin alkaa

Uuden taidemuseorakennuksen rakentaminen Raaseporiin alkaa

Tammisaaren vanhan kaupungin laidalla avautuu uusi Kulttuurikortteli loppukesästä 2022. Raaseporin museon Ekta-rakennus ja Pro Artibus säätiön Galleria Elverket saavat seurakseen uuden taidemuseorakennuksen. Taidemuseon rakennuttaa Albert de la Chapellen taidesäätiö. Rakennustyöt alkavat 1.7.2021.

Uusi museorakennus asettuu osaksi Tammisaaren kaunista kaupunkiympäristöä. Sen arkkitehtuurin lähtökohtana on perinteinen kaksikerroksinen ja harjakattoinen kaupunkitalo, joka modernilla tavalla muotoiltuna tuo kulttuurikortteliin tämän päivän kerrostuman. Uusi rakennus on tarkoituksenmukaisesti osin betoni- ja puurakenteinen. Julkisivujen tummaksi sävytetty juureva kuusiparruverhous liittää tulokkaan korttelin vanhojen puurakennusten joukkoon. Avaria, näyttelyiden mukaan muunneltavia tiloja on kolmessa tasossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat korkeat päänäyttelytilat. Maantasossa aula ja monitoimitila avautuvat kutsuvasti kadulle ja sisäpihalle. Alimman kerroksen maanalaisesta galleriasta on yhteys Ekta-rakennukseen.

Uudisrakennuksen on suunnitellut JKMM Arkkitehdit Oy. Toimisto voitti vuonna 2019 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun Kronan-nimisellä ehdotuksellaan. Suunnitelman toteutuksesta vastaa paikallinen yritys K. Jousmaa Oy.

Taidemuseon ohjelmisto tulee muodostumaan nykytaiteesta sekä modernista taiteesta erityisellä painotuksella Pohjoismaiden ja Itämeren alueen taiteeseen. Näiden ohella esitellään vanhempaa taidetta, jonka kautta avautuu kulttuurihistoriallisia näkökulmia Raaseporin museon kokoelmiin. Tulevaisuudessa nähdään niin paikallista, kotimaista kuin kansainvälistäkin ohjelmistoa, jotka tarjoavat monimuotoisia sisältöjä ja kokemuksia kävijöille.

Kulttuurikorttelin molempiin museoihin pääsee tutustumaan yhteisellä pääsylipulla. Galleria Elverketiin on vapaa pääsy. Kulttuurikorttelin kokonaisuuteen kuuluvat olennaisesti myös pihan museoidut rakennukset ja puutarha. Avajaisnäyttelyt julkistetaan vuoden 2022 alkupuolella.

Lisätietoja hankkeesta antaa:
Henrik de la Chapelle
Puheenjohtaja, Albert de la Chapellen taidesäätiö
0400 606042

Jaa

Lue myös

Hae tuottajaksi Raaseporin museoon!

Hei sinä rautainen tuottaja! Haluatko olla rakentamassa Suomeen uutta ja rohkeaa taidemuseota, tuottaa innostavia ja osallistavia sisältöjä nykytaiteen ja kulttuuriperinnön parissa? Tervetuloa kunnianhimoiseen hankkeeseen Tammisaareen!

Lue lisää

Uudet koronarajoitukset!

Raaseporin kaupunki on tänään 5.1.2022 päättänyt uusista koronarajoituksista Raaseporin museossa. Museossa saa maksimissaan olla 30 henkilöä samanaikaisesti.Maskin käyttöä suositellaan.Emme vaadi koronapassia tältä ajalta.

Lue lisää

Uuden taidemuseorakennuksen peruskiven muuraus on koittanut 12.11.2021

Albert de la Chapellen Taidesäätiön rakennuttaman uuden taidemuseorakennuksenrakennustyöt käynnistyivät 1.7.2021. Tänään, perjantaina 12.11, on koittanut peruskiven muurauksen aika! Tämän päivän ”muistot” pakattiin peruskiveen muurattavaan sylinteriin (kolikot,

Lue lisää