Siirry pääsisältöön
Fasaden på Fokushuset, uppe till vänster husets ljusskylt FOKUS. Under skylten övrevåningens fönster, under dem fasadskylt som lyder Bibliotek Kirjasto. I förgrunden gula blommande perenner.
Koti » Utställningar » Fokustalo

Fokustalo

FOKUS – kyltti on roikkunut vanhan Fokustalon pääsisäänkäynnin yläpuolella, joka sijaitsi Karjaan Keskuskadun ja Laaksokadun kulmassa. Rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Martin Langenskiöld ja C-O Lindqvist, ja valmistui vuonna 1973 julkisena rakennuksena. Alun perin rakennuksessa oli taksiasema, linja-autoasema, kirjasto, poliisiasema sekä näyttely- ja ravintolatiloja. Kellarissa oli nuorisotoimintaa (Uncan). 

Vuonna 2021 Fokustalo purettiin ja tilalle rakennettiin Kulttuuritalo Uusi Fokus, joka valmistui syksyllä 2022. Rakennus sisältää teatterin, studion, kirjaston, tiloja musiikinopetusta varten sekä kahvilan, gallerian ja muita tiloja kulttuurille. Rakennuksen suurimmat vuokralaiset ovat Raaseporin kaupunki ja yhdistys Västnyländska Ungdomsringen, joka ylläpitää muun muassa Tryckeriteaternia ja Raaseporin kesäteatteria. 

Mielenkiintoisia linkkejä: (ruotsiksi): 

https://karis.hembygd.fi/katalogen_2/view-191272-77042

https://svenska.yle.fi/a/7-220088

https://www.raseborg.fi/wp-content/uploads/pdf/7789/Bilaga2_Beskrivning_7789_MedBilagor.pdf

Jaa

Lue myös

Martti Peitso 1924-1994

Helmiä kuvanveistäjän kokoelmasta  Museon taidekokoelmasta erottuu laajempi kokonaisuus veistoksia, jotka ovat materiaaliltaan pääsääntöisesti kipsiä. Aiheena on historiallisia henkilöitä, abstrakteja luomuksia, perheenjäseniä ja pehmeästi muotoiltuja naisvartaloita.

Lue lisää

Fagerin perheen hieno lasinegatiivikokoelma 

Yli 800 lasinegatiivia, jotka kuuluvat Fagerin perheen kuvakokoelmaan, digitoitiin vuoden 2023 kesän ja syksyn aikana opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Lue lisää

Billnäs gård

Jo pahasti rappeutunut talo Billnäsin ruukissa sai uudet omistajat ja uuden elämän. Pitkä ja haastava restaurointityö vaati aikaa, vaivaa,

Lue lisää