Siirry pääsisältöön
Koti » Utställningar » Forngårdenin talomuseo Snappertunassa

Forngårdenin talomuseo Snappertunassa

Museon perusti Snappertuna Fornminnesförening (muinaismuistoyhdistys) vuonna 1958 rehtori Einar Öhmanin johdolla. Kaikki talomuseon rakennukset on siirretty paikalle muualta, pääasiassa Halstön saarelta, joka oli Öhmanin kotipaikka. Vuodesta 1977 lähtien se on ollut osa Ekta-museon toimintaa.

Talomuseon päärakennuksen vanhimmat osat ovat 1700-luvun alkupuolelta. Tämän lisäksi alueella on luhti, erilaisia vajoja, lato, paja ja ulkohuussi.

Museolta pääsee Raaseporin linnanraunioille myös kaunista metsäpolkua, ”lemmenpolkua”, pitkin. Etäisyys linnanraunioille on noin 500 m.

Osoite: Tunalundintie 85, Snappertuna
Aukioloajat

Jaa

Lue myös

Närbild av sida på ånglok där enbart ett drivhjul syns. Ovanför numret 555 i gult, bottenfärg vagnsgrön

Rautatie

https://youtu.be/_Yt6yX__h9M Pienoismallihöyryveturi ”Hangö” Höyryveturi Hangön pienoismalli on rakennettu suhteessa 1:8 museohöyryveturi Heikin alkuperäispiirrustusten mukaan numerolla 555.  Tämäntyyppinen kevyempi höyryveturi sopi hyvin Suomen olosuhteisiin ja sitä valmistettiin useita sekä Tampellassa että Lokomossa Tampereella,

Lue lisää

Murano kattokruunu

Tämä viisisakarainen ja kukkakimpun muotoinen soodalasista valmistettu lasikruunu kuuluu museon kokoelmiin. Kruunun lahjoittaja ja tausta ovat molemmat tuntemattomia. Lasikruunua koskevissa muistiinpanoissa kruunua kutsutaan ”venetsialaiseksi lampuksi”,

Lue lisää