Siirry pääsisältöön
Koti » Utställningar » Forngårdenin talomuseo Snappertunassa

Forngårdenin talomuseo Snappertunassa

Museon perusti Snappertuna Fornminnesförening (muinaismuistoyhdistys) vuonna 1958 rehtori Einar Öhmanin johdolla. Kaikki talomuseon rakennukset on siirretty paikalle muualta, pääasiassa Halstön saarelta, joka oli Öhmanin kotipaikka. Vuodesta 1977 lähtien se on ollut osa Ekta-museon toimintaa.

Talomuseon päärakennuksen vanhimmat osat ovat 1700-luvun alkupuolelta. Tämän lisäksi alueella on luhti, erilaisia vajoja, lato, paja ja ulkohuussi.

Museolta pääsee Raaseporin linnanraunioille myös kaunista metsäpolkua, ”lemmenpolkua”, pitkin. Etäisyys linnanraunioille on noin 500 m.

Osoite: Tunalundintie 85, Snappertuna
Aukioloajat

Jaa

Lue myös

Hetkiä luonnossa juliste

Hetkiä luonnossa – Tervetuloa aikamatkalle metsän siimekseen

Valokuvanäyttely 22.4.2022-29.1.2023 Raaseporin museossa, Museokatu 8, Tammisaari. Näyttelymme kutsuu sinut pysähtymään hetkeksi luonnon äärelle. Museon kokoelmien uumenista löytyneet historialliset valokuvat avaavat näkymiä kansallismaisemiimme,

Ajankohtaiset näyttelyt

Helene Schjerfbeckin elämä ja taide

Helene Schjerfbeckin elämää ja taidetta esittelevä pysyvä näyttely. Näyttelyssä on esillä noin kaksikymmentä teosta, joita vaihdetaan ajoittain. Tekstit, kuvat ja filmit kertovat taiteilijattaren elämästä.

Lue lisää