Siirry pääsisältöön
Koti » Ajankohtaista » Raaseporin uusi olohuone

Raaseporin uusi olohuone

Me Raaseporin museossa olemme todella ylpeitä voidessamme kutsua sinut uuteen museoloungeen!

Raaseporin museo lanseeraa vuosina 2023–2024 tiloissaan uuden näyttelykonseptin nimeltä museolounge. Aloitamme näyttelykonseptin arkkitehti Olof Hanssonin vuonna 1964 suunnittelemassa museohallissa, joka sijaitsee Tammisaaressa osoitteessa Kustaa Vaasan katu 11.

Museoloungeen on vapaa pääsy museon aukioloaikoina.

Koe fantastinen funkkisympäristö ja rentoudu!

Museohallin upeat, modernistiset sisätilat on nyt kunnostettu kuvastamaan rakennuksen alkuperäistä muotokieltä, väriä ja muotoa. Alkuperäiset seinä- ja ikkunapinnat on tuotu esiin, ja tiloja koristavat nyt ajanmukaiset, tyylikkäät design-huonekalut ja valaisimet. Uuden sisustuksen ansiosta kävijä pääsee kokemaan entisaikojen loistoa sen jaloimmassa muodossaan.

Täällä voit viettää aikaasi, miten haluat! Haluatko ehkä lukea lehtiä, tehdä etätyötä, kuunnella podcasteja tai viettää aikaa ystäviesi ja tuttaviesi kanssa kahvikupin ääressä? Siitä vaan, täällä se on mahdollista! Meillä on kolme etätyöpistettä, joissa on oma työpöytä, mutta jos haluat mieluummin tehdä töitä nojatuolissa istuen, sekin onnistuu mainiosti.

Kiinnostusta herättävä sisältö

Museoloungen näyttelytoiminta alkaa syksyllä 2023. Tuolloin käynnistämme toiminnan multimedia-näyttelymoduuleilla, joissa kerrotaan Länsi-Uudenmaan ajankohtaisista aiheista ja paikkakunnan historiasta. Luomme sisältöä muun muassa arkeologisista kaivauksista, historiallisista tapahtumista sekä monista eri yhteistyömuodoista alueen kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden kanssa.

Etkö koskaan ehdi Tammisaareen? Se ei haittaa! Näyttelymoduulit kiertävät alueen kirjastoissa, kaupungintaloissa ja museoissa, jotta kaikilla on mahdollisuus tutustua historiaan. Alueemme kattaa Raaseporin lisäksi Inkoon, Hangon, Kirkkonummen, Vihdin, Lohjan, Siuntion ja Karkkilan.

Kohtaamispaikka

Museolounge toivottaa sinut ja ystäväsi tervetulleeksi! Museo-loungessa esimerkiksi yhdistykset voivat järjestää pieniä tapaamisia ja rentouttavia tilaisuuksia. Ota yhteyttä toimittajaamme Kim Svennbladiin, jos haluat järjestää tapahtuman museoloungessa. Kesäisin käytössäsi on myös museopiha ja tapahtumapiha.

Kahvila

Museon uudistunut kahvila ja museokauppa sijaitsevat museoloungen yhteydessä. Voit nauttia virvokkeita sekä kahvilassa että museoloungessa. Kahvilan valikoimaa uudistetaan jatkuvasti.

Mikä ihmeen museolounge?

Museolounge on Raaseporin museon hanke, joka saa rahoitusta Museoviraston innovatiivisista hankkeista. Tavoitteena on herättää kiinnostusta historiaan matalla kynnyksellä koko alueen asukkaiden parissa. Raaseporin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt, että lounge-toiminta toteutetaan museossa keväästä 2023 kevääseen 2024. Hankkeen tulosten läpikäynnin jälkeen lautakunta päättää konseptin tulevasta roolista Raaseporin museon perustoiminnassa.

Museolounge on museon tiloissa tehtyjen uudistustöiden yhteydessä kehitetty hanke. Tuottaja ja toimittaja Kim Svennbland on vuoden 2022 aikana suunnitellut ja toteuttanut museon uudet kalusteet, kuten sisääntuloaulan asiakaspalvelupisteen ja myymälän muun sisustuksen, myös museoloungen.

Lämpimästi tervetuloa museoloungeen!
toivottaa kirjoittaja, museopäällikkö Lassi Patokorpi

Jaa

Lue myös

Tule meille töihin!

Sijaisia museon asiakaspalveluun Haku Kuntarekryn kautta. Oletko kiinnostunut työskentelemään Raaseporin uusimmassa ja kuumimmassa kulttuurikohteessa? Etsimme innokkaita ja palvelualttiita henkilöitä työskentelemään tarpeen tullen Chappen ja Raaseporin museon asiakaspalvelussa.

Lue lisää
Forngården päärakennus.

Talomuseopäivä Snappertunassa 10.6. klo 11–16

Tämän vuoden Talomuseopäivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua siihen, miten villasta tulee lankaa ja langasta nauhaa! Pääset itse kokeilemaan villan karstaamista, kehräämistä värttinällä ja pirtanauhan tekoa.

Lue lisää

Valtakunnallinen ikkunapäivä 13.5. klo 10-15

Avoimet ovet 13.5.2023 klo 10-15.Fönster Marina & Mias MåleriRautatienkatu 15, Tammisaari Tule tutustumaan ikkunaentisöijän verstaalle. Ota oma ikkunanpuite mukaan,

Lue lisää