
Toimintakertomus
Länsi-Uudenmaan museon vuosi 2024 oli täynnä kohokohtia. Kaikki tämä on nyt koottu toimintakertomukseen. Lue se tämän linkin takaa: Lataa tästä
Lue lisääLänsi-Uudenmaan museon Adoptoi Monumentti -toiminta käyntiin. Suomen muinaistaideseura adoptoi Kirkkonummen Juusjärven kalliomaalauksen
Länsi-Uudenmaan museo ja Suomen muinaistaideseura ovat tehneet sopimuksen Kirkkonummen Juusjärven kalliomaalauksen adoptoinnista. Juusjärvestä tuli ensimmäinen adoptoitu muinaisjäännöskohde Länsi-Uudenmaan museon vuonna 2021 käynnistyneessä Adoptoi Monumentti -toiminnassa. Samalla Juusjärvi on valtakunnallisesti ensimmäinen adoptoitu kalliomaalauskohde. Adoptiosopimuksen tavoitteena on turvata arvokkaan muinaisjäännöskohteen säilyminen tuleville sukupolville.
Juusjärven esihistoriallinen kalliomaalauskohde on yksi Uudenmaan kahdeksasta tunnetusta kalliomaalauksesta. Rantakallion kahteen maalauskenttään jakautuvan maalauksen kuva-aiheina ovat mm. lukuisat ihmishahmot ja kämmenen kuvat sekä eläinhahmot, joista selvimmin erottuvia ovat käärmeet ja kalat. Vuonna 1963 löydetty Juusjärven kalliomaalaus on määritelty valtakunnallisesti merkittäväksi arkeologiseksi kohteeksi.
Maalauskallio sijaitsee yksityisten pihapiirien keskellä ja kohteella vierailtaessa on hyvä muistaa, ettei jokamiehenoikeus koske pihapiirejä. Suomen muinaistaideseura ja Länsi-Uudenmaan museo suosittelevat, että maalauksilla vierailtaisiin talvella, jolloin maalaukset näkyvät paremmin kuin muina vuodenaikoina ja kulku paikalle on mahdollinen jään yli Juusjärven pohjoispäästä.
Lisätietoa Länsi-Uudenmaan museon Adoptoi monumentti -toiminnasta antaa arkeologi Tarja Knuutinen.
Tutustu valtakunnalliseen Adoptoi monumentti -toimintaan: https://adoptoimonumentti.fi/
Tutustu Suomen muinaistaideseuran toimintaan: http://suomenmuinaistaideseura.fi/
Valtakunnallisesti merkittävät arkeologiset kohteet (VARK): https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto/arkeologinen-kulttuuriperinto/valtakunnallisesti-merkittavat-arkeologiset-kohteet-vark
Länsi-Uudenmaan museon vuosi 2024 oli täynnä kohokohtia. Kaikki tämä on nyt koottu toimintakertomukseen. Lue se tämän linkin takaa: Lataa tästä
Lue lisääIloisina ilmoitamme, että Raaseporin museon uuden Helene Schjerfbeck näyttelyn käsikirjoittaja on Anna Kortelainen (s. 1968), helsinkiläinen filosofian tohtori, taidehistorioitsija ja kirjailija. Hän on käsikirjoittanut näyttelyitä liittyen mm.
Lue lisääLauantaina 8. maaliskuuta Galleria Elverket, Chappe, Raaseporin museo ja Villa Skeppet järjestävät yhteisen tapahtuman – En Kul Tur!
Lue lisääAstu sisään pieneen punaiseen taloon ja siirry samalla ajassa taaksepäin. Yhdessä talon piian ja rengin kanssa voit kokeilla millaista oli elämä 1800-luvun lopulla.
Lue lisääLauantaina 8. maaliskuuta Galleria Elverket, Chappe, Raaseporin museo ja Villa Skeppet järjestävät yhteisen tapahtuman – En Kul Tur! Julkaisemme ohjelman pian.
Lue lisääRaaseporin museo sulkee ovensa 3.2.2025 ja avautuu jälkeen yleisölle 7.9.2025, kunilmastointisaneeraus ja näyttelyn uudistustyöt on saatu päätökseen. Korjaustyöt kestävät arvioltakolmesta neljään kuukautta.
Lue lisää14.12. Tammisaaren Porvaristalo täyttyy naurusta, puheensorinasta ja pukuloistosta, kun vieraaksemme saapuu Société Helsingin väki. Société Helsinki – Helsingin Herraswäci ja Hywät Asuckat ry on historian elävöityksestä kiinnostunut yhteisö,
Lue lisääTervetuloa viettämään tunnelmallista Porvaristalon joulua. Porvaristalon joulukauden avajaisia vietetään 30.11. Klo 11-14 , jolloin talo pukeutuu jouluiseen asuun. Museossa voit ihastella nostalgisia joulukortteja,
Lue lisääOlemme keskiviikkoisin avoinna klo 20 saakka. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisääSijaisia museon asiakaspalveluun Oletko kiinnostunut työskentelemään Raaseporin uusimmassa ja kuumimmassa kulttuurikohteessa? Etsimme innokkaita ja palvelualttiita henkilöitä työskentelemään tarpeen tullen Chappen ja Raaseporin museon asiakaspalvelussa.
Lue lisää